Najlepszy KEBAB w Jaśle?
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
moj ulubiony na staszica
-
- Przyjaciel Forum
- Posty: 206
- Rejestracja: 27 lipca 2010, 16:53
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
u Grzymały bardzo dobry, ale się zniechęciłam, biorąc kebab XL mamy normalnego przeciętnych rozmiarów kebaba. Zwykły kebab tam, to taka miniaturka dobry ale o wiele za drogo
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
landri101 pisze:kebab u turka najlepszy, nawet w krk czy rzesz lepszego nie jadłam
chyba cię poniosło trochę
-
- Bywalec
- Posty: 39
- Rejestracja: 23 maja 2013, 08:07
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
marcin daj sobie spokój z tymi postami przedsiębiorco bystry! ino posty nabijasz byle jakie fak
- maly jimmi
- Początkujący
- Posty: 14
- Rejestracja: 1 czerwca 2013, 11:31
- Lokalizacja: Jasło
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
Piramida.
-
- VIP
- Posty: 606
- Rejestracja: 5 listopada 2011, 17:19
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
HA HAmaly jimmi pisze:Piramida.
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
Mogę z ręką na sercu a raczej na żołądku powiedzieć, że nasz Turek w Jaśle robi na prawdę świetnego kebaba. Miałem okazję jeść kebaba w Krakowie w kilku miejscach, o których mówi się, że są warte odwiedzenia i można tam zjeść najlepszego kebaba w Krakowie. Tylko w jednym miejscu kebab był zbliżony jakością do tego jasielskiego. O cenie się nie będę wypowiadać bo to dwa różne światy, mówię o samej jakości składników i ilości Przez ten czas od otwarcia kebab u naszego Turka się nie zmienił a jeśli się zmienił to nieznacznie. Sosy jak były pyszne tak dalej są, mięso dobrej jakości i surówki świeże. Nie mam nic do zarzucenia naszemu Turkowi. Z innych miejsc to można jeszcze Grzymałę polecić, gdzie jest dobre mięso i też smacznie.
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
piramida ma dobre kebaby
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
"nasz Turek". Boże do czego to doszło...
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
Mnie smakuje w Faraonie na Dworcowej
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
Kompletnie nie rozumiem fenomenu tego kebaba od Turka szczerze? nawet mi nie smakuje, nie wspominając o tym, żeby było się czym zachwycać. Oczywiście- to kwestia smaku, albo może ktoś miał zły dzień i zrobił co zrobił.
O kulturze i uprzejmości osoby odbierającej telefoniczne zamówienie szkoda nawet się wypowiadać, bo jest ono poniżej jakiegokolwiek poziomu.
O kulturze i uprzejmości osoby odbierającej telefoniczne zamówienie szkoda nawet się wypowiadać, bo jest ono poniżej jakiegokolwiek poziomu.
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
Byłem ostatnio właśnie w Pasa Kebap z zamiarem spróbowania czegoś innego i okazało się, że jest teraz całkowicie nowe menu - dla zainteresowanych wrzucam, bo widzę że swój profil na FB i stronę internetową traktują po macoszemu i część pozycji już dawno odeszła w niepamięć: http://pl.tinypic.com/r/21jumir/8
-
- Bywalec
- Posty: 31
- Rejestracja: 15 kwietnia 2014, 15:59
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
Ale widać, ze ludziom smakuje skoro ponoć otwierają drugiego, a przynajmniej takie sluchy mnie doszlybarsos1234 pisze:lol666 pisze:ogólnie to kebeb taki jakich setki w naszym kreju, raz się trafi lepszy a raz gorszy, kebeb to kebab nic nadzwyczajnego
- lukasz6263
- Guru
- Posty: 136
- Rejestracja: 8 kwietnia 2010, 23:46
- Lokalizacja: JASŁO
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
Jedyny plus u turka, że daje teraz sos w osobnym pojemniczku a reszta bez zmian
Re: Najlepszy KEBAB w Jaśle?
Przepraszam ale powiem swoje,
Większość osób naprawdę nie o czym mówi lub co porównuje. Kebab najprawdziwszy jest z baraniny i koniec kropka. To jest żródło i ten smak. Ale móc baraninę zrobić to sztuka jest. Nie sztuka jest usmażyć ale 1 zamarynować aby była odpowiednio krucha, 2 potem smażyć. Jadłam nawet wątrobę baranią cudo (po święcie Aid Fir ... wspaniała na gril). Kebaby gdziekolwiek z KRK, Jasło nawet Gdańsk to substytut.
To co można mieć w PL gdziekolwiek to podróba smaku i kebaba. Z wielu państw mogę powiedzieć :
Egipt - nie, ohyda ,
Tunezja - lepszy, ale bez tego co najważniejsze zawsze bez ziół (kolendra, kardamon itd)
Turcja - bardzo dobry, dodatkowo super tamija i safiha (z tego prawie samego)
Libia - nie dobry ani nie najgorszy, brak podstaw i kultury do tego, ale naprawdę nie jest zły (osobiście wolę safiha, poł na pól mięso baranie lub wielbład z serem - POEZJA).
W Jaśle jadłam z Thisisit, Turek, Piramida itd. w KRK to samo i gdziekolwiek by to było. W Londynie nie daleko lotniska jest zbliżony smak do ideału z Maroka (tam idą na jakość a nie ilość, ale strasznie drogi).
W jaśle, nie ma dobrego kebaba, Turek ok, ale miesa nie marynuje i jest za suche aby był dobry. Bardziej soczyste jest na Kadyiego. Ale dawanie gotowych surówek do kebaba to czysta profanacja ! Kebab opiera się na : mieso i proste warzywa: pomidor, ogórek, sałata i wtedy na to sos.
Mój syn po wielu kebabach podczas podróży w wielu krajach, jadał najlepsze, w jaśle chce tylko na Asnyka (dobry sos łagodny) ale mięso super kruche i soczyste, nawet jeśli z kurczaka - ale mięso soczyste (i nie ma gotowych surówek aby je dodawać, bo to jest profanacja i to zabija smak kebabów)
Nie ma dobrych kebabow w PL sa moze dobre, ale smaku tego wlasciowego nie maja. Mogą być poprawne, ale w większości z miesem wysuszonym! To nie kebab.
Większość osób naprawdę nie o czym mówi lub co porównuje. Kebab najprawdziwszy jest z baraniny i koniec kropka. To jest żródło i ten smak. Ale móc baraninę zrobić to sztuka jest. Nie sztuka jest usmażyć ale 1 zamarynować aby była odpowiednio krucha, 2 potem smażyć. Jadłam nawet wątrobę baranią cudo (po święcie Aid Fir ... wspaniała na gril). Kebaby gdziekolwiek z KRK, Jasło nawet Gdańsk to substytut.
To co można mieć w PL gdziekolwiek to podróba smaku i kebaba. Z wielu państw mogę powiedzieć :
Egipt - nie, ohyda ,
Tunezja - lepszy, ale bez tego co najważniejsze zawsze bez ziół (kolendra, kardamon itd)
Turcja - bardzo dobry, dodatkowo super tamija i safiha (z tego prawie samego)
Libia - nie dobry ani nie najgorszy, brak podstaw i kultury do tego, ale naprawdę nie jest zły (osobiście wolę safiha, poł na pól mięso baranie lub wielbład z serem - POEZJA).
W Jaśle jadłam z Thisisit, Turek, Piramida itd. w KRK to samo i gdziekolwiek by to było. W Londynie nie daleko lotniska jest zbliżony smak do ideału z Maroka (tam idą na jakość a nie ilość, ale strasznie drogi).
W jaśle, nie ma dobrego kebaba, Turek ok, ale miesa nie marynuje i jest za suche aby był dobry. Bardziej soczyste jest na Kadyiego. Ale dawanie gotowych surówek do kebaba to czysta profanacja ! Kebab opiera się na : mieso i proste warzywa: pomidor, ogórek, sałata i wtedy na to sos.
Mój syn po wielu kebabach podczas podróży w wielu krajach, jadał najlepsze, w jaśle chce tylko na Asnyka (dobry sos łagodny) ale mięso super kruche i soczyste, nawet jeśli z kurczaka - ale mięso soczyste (i nie ma gotowych surówek aby je dodawać, bo to jest profanacja i to zabija smak kebabów)
Nie ma dobrych kebabow w PL sa moze dobre, ale smaku tego wlasciowego nie maja. Mogą być poprawne, ale w większości z miesem wysuszonym! To nie kebab.