nowa pizzeria vesouvius
nowa pizzeria vesouvius
Podobno na ul krasińskiego po drugiej stronie papug będzie nowa pizzeria prowadzona przez prawdziwego włocha,ma robić pizze na oczach klientów,ciekawe jak to będzie wyglądać,14 lutego otwiera,wtedy ma być pizza gratis
Re: nowa pizzeria vesouvius
to jeszcze miesiąc do otwarcia
Re: nowa pizzeria vesouvius
kwestia tego czy ktoś lubi włoską pizze czy nie Jeżeli ktoś uwielbia pizze z al capone, to raczej prawdziwa włoska, na cienkim cieście mu nie posmakuje.
Re: nowa pizzeria vesouvius
Jeżeli to będzie prawdziwa włoska pizza, taką jaką jadałam we Włoszech, a nie coś włosko podobnego, to już mają mnie jako stałą klientkę Uwielbiam pizze na cieniuteńkim cieście z dobrą kompozycją dodatków
Re: nowa pizzeria vesouvius
no to jak będzie tak jak mówisz to 14tego nie będzie mowy o wejściu do lokalu, nawet gdyby był wielkości Galerii City Center
Robienie pizzy na oczach klienta to nic nowego i w każdej w miarę pizzerii na poziomie tak jest (powinno być).
Zobaczymy na pewno na początku będzie dużo ciekawskich, sam chętnie się wybiorę.
Robienie pizzy na oczach klienta to nic nowego i w każdej w miarę pizzerii na poziomie tak jest (powinno być).
Zobaczymy na pewno na początku będzie dużo ciekawskich, sam chętnie się wybiorę.
- antykieckowy
- VIP
- Posty: 2992
- Rejestracja: 21 stycznia 2011, 19:54
Re: nowa pizzeria vesouvius
Włoska pizza to bardzo cienkie ciasto drożdżowe (robienie tradycyjnej włoskiej pizzy na cieście makaronowym to w Polsce samobój) i góra 3 składniki (nie licząc sosu). Nie życzę mu źle ale jeśli będzie robił rzeczywiście włoską pizzę to nie wróżę mu fortuny w Polsce. Po miesiącu, dwóch zamknie interes albo przejdzie na "polską" pizzę.
Re: nowa pizzeria vesouvius
typowa włoska pizza tak, ale może w większym mieście Rzeszów, Kraków - więcej potencjalnych odbiorców dla nietypowej pizzy. Jasło jednak nie jest metropolią + "kilka" pizzerii już istnieje więc konkurencja w porównaniu do ludności i zasobności portfeli zwłaszcza młodych ludzi duża.antykieckowy pisze:Włoska pizza to bardzo cienkie ciasto drożdżowe (robienie tradycyjnej włoskiej pizzy na cieście makaronowym to w Polsce samobój) i góra 3 składniki (nie licząc sosu). Nie życzę mu źle ale jeśli będzie robił rzeczywiście włoską pizzę to nie wróżę mu fortuny w Polsce. Po miesiącu, dwóch zamknie interes albo przejdzie na "polską" pizzę.
Re: nowa pizzeria vesouvius
Prawdziwą włoską pizzę mają w "Pippo" przed Rzeszowem przy głównej drodze w Boguchwale. Pizzeria z certyfikatem, wszystkie składniki sprowadzają z Włoch! Szczerze polecam. Jeśli ktoś nie jadł prawdziwej włoskiej to może się tam wybrać u spróbować. Zawsze jest pełno ludzi i ceny nie wygórowane. Mi smakuje bardzo i jeśli coś podobnego będzie w Jaśle z podobnymi cenami to na pewno będę tam często zaglądał. Nie jestem pewny tylko czy u nas się coś takiego sprawdzi bo w Jaśle jeśli o to chodzi to praktycznie wszędzie jest taka sama z niewielką różnicą w składnikach, a ludzie zmian nie lubią
-
- Bywalec
- Posty: 30
- Rejestracja: 6 stycznia 2013, 13:13
Re: nowa pizzeria vesouvius
Mam pytanie,a niby w którym miejscu ma powstać ta pizzeria? Na przeciwko papug, hmm... jakoś nie kojarzę lokalu w którym można by było otworzyć tego typu lokal....
Re: nowa pizzeria vesouvius
Och! Jak prawdziwa włoska, a nie kluch ze śmietnikiem na wierzchu, to jestem za!a-tatutek pisze:Jeżeli to będzie prawdziwa włoska pizza, taką jaką jadałam we Włoszech, a nie coś włosko podobnego, to już mają mnie jako stałą klientkę Uwielbiam pizze na cieniuteńkim cieście z dobrą kompozycją dodatków
- serjtankian
- VIP
- Posty: 1176
- Rejestracja: 28 marca 2007, 18:18
- Lokalizacja: Jasło
Re: nowa pizzeria vesouvius
Może tam gdzie kiedyś była Arabela.Jocker2013 pisze:Mam pytanie,a niby w którym miejscu ma powstać ta pizzeria? Na przeciwko papug, hmm... jakoś nie kojarzę lokalu w którym można by było otworzyć tego typu lokal....
Re: nowa pizzeria vesouvius
tam gdzie Arabela
Re: nowa pizzeria vesouvius
Super sprawa, przydałaby się w Jaśle taka prawdziwa włoska pizza, z sosem pomidorowym, a nie pomidorowo-podobnym i na cienkim cieście, mniam
Re: nowa pizzeria vesouvius
Jak to ma być prawdziwa włoska pizza to chyba tylko z oryginalnych włoskich składników????
Re: nowa pizzeria vesouvius
Nie chodzi o to żeby składniki były specjalnie sprowadzane z Włoch (abstrahując od tego że na niektórych produktach w sklepach, jak spojrzysz na etykietkę, to pisze że wyprodukowano w Italii). Można nabyć te same składniki u nas. Tu chodzi generalnie przede wszystkim o ciasto jak i sposób dobierania składników oraz wypiekania pizzy. Po prostu pizza włoska jest specyficzna, inna od naszych. Jeżeli kiedyś będziesz miał okazję być we Włoszech i spróbować ich pizzy, to zrozumiesz co mam na myśli. Tylko błagam, nie proś wtedy o sos czosnkowy, bo to wręcz profanacja tego dania!
Kiedy ja pierwszy raz byłam w włoskiej pizzerii doznałam wręcz szoku widząc menu z pizzą. Było 120 pozycji, a to mała restauracyjka!
Kompletnie nie wiedziałam na co się zdecydować, tym bardziej że nie do końca rozumiałam nazwy poszczególnych składników, ale że bywałam w tej restauracji dość często, to stwierdziłam- a co mi szkodzi próbować każdą poklei zaczynając od nr 1 Jedne smakowały mi bardziej, jedne mniej, ale ogólnie uważam że włoska pizza jest najlepsza
Na marginesie-najbardziej zdziwiła mnie pizza z jajkiem (na szczęście to nie ja ją zamówiłam), mianowicie na środku pizzy rozbija się surowe jajko (nie jestem pewna czy na ostatnią min jej pieczenia, czy zaraz po wyjęciu), które ścina się na tyle że białko jest praktycznie ścięte, ale żółtko płynne w środku Poza tym te pizze są naprawdę duże! Najlepiej smakują z domowym winem danej restauracji
Mam tylko nadzieję, że kucharz tej nowej restauracji potrafi taką typowo włoską robić. Analogicznie-nie każdy polak potrafiłby zrobić typowo polskie danie otwierając restaurację gdzieś w świecie, tak jak i nie każdy Ślązak potrafi zrobić śląskie potrawy:P
Kiedy ja pierwszy raz byłam w włoskiej pizzerii doznałam wręcz szoku widząc menu z pizzą. Było 120 pozycji, a to mała restauracyjka!
Kompletnie nie wiedziałam na co się zdecydować, tym bardziej że nie do końca rozumiałam nazwy poszczególnych składników, ale że bywałam w tej restauracji dość często, to stwierdziłam- a co mi szkodzi próbować każdą poklei zaczynając od nr 1 Jedne smakowały mi bardziej, jedne mniej, ale ogólnie uważam że włoska pizza jest najlepsza
Na marginesie-najbardziej zdziwiła mnie pizza z jajkiem (na szczęście to nie ja ją zamówiłam), mianowicie na środku pizzy rozbija się surowe jajko (nie jestem pewna czy na ostatnią min jej pieczenia, czy zaraz po wyjęciu), które ścina się na tyle że białko jest praktycznie ścięte, ale żółtko płynne w środku Poza tym te pizze są naprawdę duże! Najlepiej smakują z domowym winem danej restauracji
Mam tylko nadzieję, że kucharz tej nowej restauracji potrafi taką typowo włoską robić. Analogicznie-nie każdy polak potrafiłby zrobić typowo polskie danie otwierając restaurację gdzieś w świecie, tak jak i nie każdy Ślązak potrafi zrobić śląskie potrawy:P